Πλήρης οδηγός για την πόλη και την επαρχία Ελασσόνας

> Δελτίο Τύπου

 
Γεφύρι
Η Ελασσόνα
Η Επαρχία
Ο Όλυμπος
e-Οδηγός
Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
Δελτία Τύπου
 
 Δείτε:


Μονή Ολυμπιώτισσας


Το Μουσείο Μάχης Σαρανταπόρου


Το Χάνι του Χατζηγώγου
 Σας προτείνουμε:


Περραιβική Τρίπολη


Φωτογραφίες από τον Όλυμπο


Παλιά Ελασσόνα


Γιορτή φέτας

--= Ελασσόνα =-- 

 elassona.com.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ίδρυση Δικτύου (Ομοσπονδίας) συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας και συλλόγων Αποδήμων επαρχίας Ελασσόνας

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Στα πλαίσια των εργασιών της 1ης Συνδιάσκεψης Πολιτιστικών Φορέων, που έγινε στο Βόλο το Σάββατο 17/3/2007, αποφασίστηκε ομόφωνα από τους Συνέδρους η Ίδρυση Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Συλλόγων Αποδήμων εντός και εκτός Ελλάδος με τη μορφή «ΔΙΚΤΥΟΥ», όπως είναι η σύγχρονη ορολογία της Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι την έναρξη των εργασιών της 1ης Συνδιάσκεψης κήρυξε η έπαρχος κ. Μαμάρα Μαρία, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γ. Σούρλας και η βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση, ενώ έστειλαν χαιρετισμό όλοι οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας.

Για τον λόγο αυτό εκλέχτηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ) με σκοπό τη νομική διερεύνηση του θέματος, σύνταξη του καταστατικού και υποβολή για ψήφισή του σε πανηγυρική συνάντηση των Συλλόγων, που θα γίνει το Σάββατο 19 Μαΐου 2007, ώρα 10.00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΔΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ» στην Ελασσόνα.

Ήδη έχουν προσκληθεί όλοι οι σύλλογοι της Επαρχίας και όλοι οι Απόδημοι ,όπως επίσης και όλοι οι πολιτικοί, πολιτειακοί, εκκλησιαστικοί, επιστημονικοί φορείς της περιοχής μας, οι οποίοι και θα τιμήσουν με την παρουσία τους την πανηγυρική αυτή εκδήλωση για την ίδρυση του Δικτύου (Ομοσπονδίας).

Τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ) είναι τα παρακάτω:

ΣΚΡΙΑΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Οικονομολόγος - Νομική Σχολή Παν/μίου Θεσ/νίκης - Yπάλληλος ΟΤΕ - Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας

ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝ. Καθηγητής Αγγλικών - Φροντ.Ξένων Γλωσσών - Πρόεδρος του Συλλόγου Καρυωτών Λάρισας «Ο ΖΕΥΣ»

ΚΟΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ Επισκέπτρια Υγείας - Καθηγήτρια Εφαρμογών ΤΕΙ Αθηνών - Σπηλαιολόγος - Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αντιχασιωτών Αθηνών

ΓΑΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δικηγόρος L.L.M. - Πρόεδρος του «Πολιτιστικού Προξενείου» Ελασσόνας

ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φιλόλογος - Συγγραφέας - Εκδότης - Υπεύθ. Δημ. Σχέσεων του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ»

ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Καθηγητής Σωματικής Αγωγής - Χοροδιδάσκαλος - Διδάκτωρ Παν/μίου Βουκουρεστίου - Εκπρ. της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος - Υπάλληλος ΟΤΕ - Αν. Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας

Η επιτροπή αυτή, που έχει, ήδη, συνεδριάσει δύο φορές, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην ολοκλήρωση του καταστατικού του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ) ΣΥΛΛΟΓΩΝ Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων, όπως δηλ. έχουν συγκροτηθεί η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, Πανελλήνια Συνομοσπονδία Κρητών, η Ομοσπονδία Βλάχικων Συλλόγων και τόσοι άλλοι.

Μετά την ίδρυση και αναγνώριση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου (Ομοσπονδίας) , που αφορά όλους ανεξαίρετα τους Πολιτιστικούς, Μορφωτικούς, Αθλητικούς, Περιβαλλοντικούς Συλλόγους Επαρχίας Ελασσόνας και όλους τους Συλλόγους Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. του Δικτύου (Ομοσπονδίας), με υποψήφιους από όλους τους Συλλόγους - Μέλη, μέσα στο Φθινόπωρο.

Να, τι αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής: «Η όλη προσπάθεια, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, γίνεται με κάθε σοβαρότητα και αγάπη για την Επαρχία ολόκληρη και αφορά όλους ανεξαίρετα, χωρίς καμιά διάκριση ή αποκλεισμό και είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Ήδη βρήκε θερμή συμπαράσταση από όλους τους φορείς και παράγοντες του τόπου, ενώ είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της Επαρχίας Ελασσόνας όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

Η ίδρυση της «Ομοσπονδίας» δίνει μια τεράστια προοπτική και αισιοδοξία για την πορεία της Επαρχίας Ελασσόνας μέσα από ένα καλά και έξυπνα δομημένο Δίκτυο Συλλόγων, το οποίο δε θα παράγει μόνο Πολιτισμό, με εργασίες υψηλού επιπέδου, για το καλό και την προκοπή της γενέτειρας, αλλά παράλληλα θα βοηθά ενεργά και θα μεταφέρει τεχνογνωσία σε όλα τα Μέλη - Συλλόγους, οι οποίοι θα συνεχίσουν, φυσικά, να λειτουργούν με τη σημερινή τους μορφή, ανεπηρέαστα.

Οι Σύλλογοι, οι οποίοι θα ενταχθούν στο «Δίκτυο» (Ομοσπονδία), θα έχουν πολλαπλά οφέλη, όπως:

1. άμεση ενημέρωση πάνω σε θέματα νομοθεσίας που αφορά τους Συλλόγους
2. άμεση ενημέρωση και βοήθεια για ένταξη σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα οποία θα χρηματοδοτούν απευθείας τις δράσεις τους. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι Σύλλογοι με σημαντικούς πόρους, που σήμερα ούτε φαντάζονται ότι υπάρχουν και θα επιτελούν τους σκοπούς τους με επιπλέον εφόδια.
3. Χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (ΙΝΤΕRNET κλπ.) για άμεση επικοινωνία των Συλλόγων μεταξύ τους (τεράστια οικονομία) και ενημέρωση για κάθε δρώμενο που συντελείται μέσα στο Δίκτυο των Συλλόγων μας σε όλο τον κόσμο.
4. Μεταφορά τεχνογνωσίας και συνδρομή στη διοργάνωση εκδηλώσεων.
5. Διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της περιοχής.
6. Ανάπτυξη στενών δεσμών και συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων μας και ιδιαίτερα με τους Απόδημους συμπατριώτες μας σε όλη την υφήλιο.
7. Ανάπτυξη ενός έξυπνου «Δικτύου Συλλόγων» της Επαρχίας μας, που κάθε πρωτοβουλία του θα αποτελεί σπουδαίο γεγονός για την περιοχή και όχι μόνο.

Τα παραπάνω είναι λίγα μόνο από τα οφέλη που ο κάθε Σύλλογος - Μέλος θα έχει από την συμμετοχή του στο Δίκτυο, το οποίο, από τη φύση του και εξ ορισμού, πάντα θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και δράση των Συλλόγων.

Ειδικά για τον πολιτισμό, άποψη όλων είναι ότι αυτή η προσπάθεια θα γυρίσει σελίδα στα πολιτιστικά πράγματα της Επαρχίας Ελασσόνας και θα συμβάλει στην ανάδειξη της σπουδαίας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της. Επιπλέον, η Επαρχία Ελασσόνας διαθέτει εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, που έχει προσφέρει τεράστιο έργο σ' αυτό που λέμε σήμερα πρόοδο και πολιτισμό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο, και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση αυτού του σύγχρονου Δικτύου Συλλόγων.

Στην προσπάθεια αυτή, θα πρέπει να συστρατευτούν και να συμπαρασταθούν ανεπιφύλακτα όλοι οι Σύλλογοι, αλλά, κυρίως, οι τοπικές πολιτικές και πολιτειακές Αρχές (Έπαρχος, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Αθλητισμού κ.ά.) αφού έτσι δημιουργούν έναν καλύτερο κόσμο για τις γενιές που έρχονται.

Έτσι, αφήνουν έργο, που γράφεται στην ιστορία, πέρα από το γεγονός ότι με την συμμετοχή τους δικαιολογούν, με τον καλύτερο τρόπο, την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους και αναδεικνύουν την ευαισθησία τους σε ότι αφορά τον Πολιτισμό, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον.

Όλοι, εξάλλου, πάντα κρινόμαστε, όχι μόνο από τις πράξεις μας αλλά και από τις παραλείψεις μας.

Είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής θα είναι εξαιρετικά και θα βοηθήσουν όλη την επαρχία μας, από το ένα άκρο μέχρι το άλλο.

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους, αλλά και για κάθε Σύλλογο ξεχωριστά, να είναι πρωτεργάτης σε αυτή την προσπάθεια ως ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ (Ομοσπονδίας).

Οι ανάγκες της σημερινής εποχής, οδηγούν στη συνεργασία αυτή, προκειμένου, με σύγχρονα μέσα, τεχνογνωσία και πόρους μέσα από Κοινοτικά Προγράμματα , να βοηθηθούν όλοι ανεξαίρετα οι Σύλλογοι, οι οποίοι και μπορούν να προσφέρουν θαυμάσιο έργο.

Είναι βέβαιο ότι με την ιστορική αυτή πρωτοβουλία, που όλοι μαζί παίρνουμε, για την ίδρυση του Δικτύου (Ομοσπονδίας) Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων, θα είμαστε περήφανοι γιατί δημιουργούμε νέες βάσεις, για την ανάδειξη της Επαρχίας μας και αφήνουμε σπουδαία παρακαταθήκη για τα παιδιά μας...».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ) ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ελασσόνα, Σάββατο 19 Μαΐου 2007

Ώρα 10.00 π.μ.

Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΔΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ»

10:00 - 11:00 Προσέλευση Προσκεκλημένων - Δηλώσεις Συμμετοχών στη Γραμματεία

11:00 -11:30 Χαιρετισμοί Eπισήμων

Επιστημονική Ομιλία με θέμα: «Ο Όλυμπος στην ζωή του κόσμου όλου»

11:30 - 11:45 Ενημέρωση Εκπροσώπων Συλλόγων για την πορεία των ενεργειών υλοποίησης της Ομοσπονδίας (Δικτύου)

11:45 - 12:30 Ανάγνωση και ψήφιση κατ' άρθρο του Καταστατικού της Ομοσπονδίας

12:30 - 12:45 COFFEE-BRAKE

12:45 - 13:30 Ψήφιση του Καταστατικού στο σύνολό του και Υπογραφές από Εκπροσώπους Συλλόγων

(Μετά την ψήφιση του Καταστατικού θα ακολουθήσει η κατάθεσή του για έγκριση στο Πρωτοδικείο και στη συνέχεια προκήρυξη εκλογών για την εκλογή του πρώτου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας)

13:30 Επίσημο Γεύμα - Τοπική Παραδοσιακή Μουσική στην αίθουσα Εκδηλώσεων του «ΔΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ».

Αναζήτηση για:
Τα περιεχόμενα

...με δυο λόγια

Ελασσόνα

Οδηγός για την πόλη της Ελασσόνας. Ξενάγηση, ιστορία, πολιτισμός, αθλητισμός, υπηρεσίες και πολλά πολλά ακόμη.

Επαρχία

Πλήρης κατάλογος που περιλαμβάνει και τα 52 χωριά της επαρχίας Ελασσόνας. Δείτε τα αξιοθέατα κάθε τόπου και μάθετε περισσότερα για την ιστορία του. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όλυμπος

Το μυθικό βουνό των θεών, οικουμενικός πρεσβευτής της Ελλάδας, στέκει αγέρωχο και αιώνιο στο διάβα της ιστορίας. Αδιάσπαστο κομμάτι της Επαρχίας Ελασσόνας. Γνωρίστε το!!

e-Οδηγός

Οδηγός της Επαρχίας. Βρείτε συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν...

Εκδηλώσεις

Μάθετε περισσότερα για τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην Επαρχία Ελασσόνας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Φωτογραφίες

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ζωή και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Αξίζει να το δείτε!!

Συνδέσεις

Συνδέσεις προς άλλους δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

Επικοινωνία

Αν έχετε κάποιο σχόλιο ή παρατήρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το elassona.com.gr από δώ.

Η Ελασσόνα | Η Επαρχία | Ο Όλυμπος | Οδηγός | Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες | Συνδέσεις | Επικοινωνία |

Copyright MGN © 2002 -