Πλήρης οδηγός για την πόλη και την επαρχία Ελασσόνας

> Δελτίο Τύπου

 
Γεφύρι
Η Ελασσόνα
Η Επαρχία
Ο Όλυμπος
e-Οδηγός
Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
Δελτία Τύπου
 
 Δείτε:


Μονή Ολυμπιώτισσας


Το Μουσείο Μάχης Σαρανταπόρου


Το Χάνι του Χατζηγώγου
 Σας προτείνουμε:


Περραιβική Τρίπολη


Φωτογραφίες από τον Όλυμπο


Παλιά Ελασσόνα


Γιορτή φέτας

--= Ελασσόνα =-- 

 elassona.com.gr

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ - ΝΕΑ ΗΘΗ

Στάθης Ψωμιάδης» Του Στάθη Ψωμιάδη
» 03/04/2007

Δεν χρειάστηκαν περισσότερο από 3 μήνες για να φανεί ολοκάθαρα η αντίληψη που έχει η νέα Δημοτική Αρχή για την διαχείριση των θεμάτων του Δήμου Ποταμιάς.

Έτσι στο διάστημα αυτό έχουμε:

1. ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2007

Συνολικό ύψος περίπου 3.800.000 Ευρώ. Έργα που αφορούν το Βλαχογιάννι: 1.280.000 Ποσοστό 34%

Θα πρέπει ακόμη να ληφθεί υπόψη ότι τα έργα που αφορούν το Βλαχογιάννι έχουν όλα εξασφαλισμένους πόρους (ΣΑΤΑ, Θησέας) ενώ τα υπόλοιπα προβλέπεται να εκτελεστούν με ίδιους πόρους (αν βέβαια εξευρεθούν).

2. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ζητείται από την Περιφέρεια η έγκριση της πρόσληψης 6 ατόμων με σύμβαση έργου για ένα χρόνο, διαδικασία που γίνεται με απόφαση της Δημαρχιακής επιτροπής και όχι μέσω ΑΣΕΠ, με τον ψευδή ισχυρισμό ότι δεν υποκρύπτεται σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτονται πάγιες ανάγκες του Δήμου Ποταμιάς που πρέπει να καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ν.2190 (ΑΣΕΠ).

 
3. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ

Παραιτείται από τη θέση της Προέδρου του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών η Πρόεδρος κα Σωτηρίου Σουλτάνα - Αρετή που είναι επίσης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΚΑ Ποταμιάς και ο κ. Ζαρλαδάνης Ιωάννης σημερινός Αντιδήμαρχος του Δήμου, παραιτείται από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μια δικαστική εκκρεμότητα του εργαστηρίου Ψηφιδωτών, η οποία βέβαια δεν αφορά προσωπικά την κα Σωτηρίου και τον κ. Ζαρλαδάνη, αλλά φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι Δημοτική αρχή σημαίνει και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα. Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος κ. Μήσιος ακόμη ψάχνει στους Δημοτικούς του Συμβούλους να βρει αντικαταστάτες. Εύχομαι βέβαια όταν αναζητήσει νέους Αντιδημάρχους να μην έχει το ίδιο πρόβλημα και μείνει ο Δήμος χωρίς Αντιδημάρχους...

4. ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

37.0000 Ευρώ! θα κοστίσει στους Δημότες του Δήμου Ποταμιάς το νέο αυτοκίνητο του Δημάρχου.

Φαίνεται ότι για να πηγαινοέρχεται από τη Λάρισα απαιτείται Τζιπ 2300 κυβικών. Αυτές είναι οι άμεσες ανάγκες του Δήμου Ποταμιάς.

5. ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

14.280 Ευρώ κόστισε η συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση με τίτλο Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το τριήμερο 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου. 4.760 Ευρώ ή 1.621.970 δρχ. την ημέρα. Περισσότερο και από την ετήσια επιχορήγηση του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Το γεγονός ότι η ΤΕΔΚ Λάρισας όπως και οι περισσότεροι Δήμοι του Νομού δεν συμμετείχαν άφησε ασυγκίνητο τον κ. Δήμαρχο. Κατά τα άλλα το μόνο που είχε να επιδείξει ο Δήμος στο περίπτερό του ήταν ένα δίπτυχο και ένα βίντεο λίγων λεπτών. Τώρα αν αυτό το είδαν μόνο οι εκπρόσωποί μας στην έκθεση και κανείς άλλος μιας και η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο μόνο μηδαμινή ως ανύπαρκτη μπορεί να χαρακτηρισθεί, αυτό είναι άλλο θέμα. Λεφτά για ξόδεμα όπως φαίνεται υπάρχουν.

Έπεται συνέχεια...

Στάθης Ψωμιάδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ποταμιάς
 

Αναζήτηση για:
Τα περιεχόμενα

...με δυο λόγια

Ελασσόνα

Οδηγός για την πόλη της Ελασσόνας. Ξενάγηση, ιστορία, πολιτισμός, αθλητισμός, υπηρεσίες και πολλά πολλά ακόμη.

Επαρχία

Πλήρης κατάλογος που περιλαμβάνει και τα 52 χωριά της επαρχίας Ελασσόνας. Δείτε τα αξιοθέατα κάθε τόπου και μάθετε περισσότερα για την ιστορία του. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όλυμπος

Το μυθικό βουνό των θεών, οικουμενικός πρεσβευτής της Ελλάδας, στέκει αγέρωχο και αιώνιο στο διάβα της ιστορίας. Αδιάσπαστο κομμάτι της Επαρχίας Ελασσόνας. Γνωρίστε το!!

e-Οδηγός

Οδηγός της Επαρχίας. Βρείτε συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν...

Εκδηλώσεις

Μάθετε περισσότερα για τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην Επαρχία Ελασσόνας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Φωτογραφίες

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ζωή και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Αξίζει να το δείτε!!

Συνδέσεις

Συνδέσεις προς άλλους δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

Επικοινωνία

Αν έχετε κάποιο σχόλιο ή παρατήρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το elassona.com.gr από δώ.

Η Ελασσόνα | Η Επαρχία | Ο Όλυμπος | Οδηγός | Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες | Συνδέσεις | Επικοινωνία |

Copyright MGN © 2002 -