Πλήρης οδηγός για την πόλη και την επαρχία Ελασσόνας

> Δελτίο Τύπου

 
Γεφύρι
Η Ελασσόνα
Η Επαρχία
Ο Όλυμπος
e-Οδηγός
Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
Δελτία Τύπου
 
 Δείτε:


Μονή Ολυμπιώτισσας


Το Μουσείο Μάχης Σαρανταπόρου


Το Χάνι του Χατζηγώγου
 Σας προτείνουμε:


Περραιβική Τρίπολη


Φωτογραφίες από τον Όλυμπο


Παλιά Ελασσόνα


Γιορτή φέτας

--= Ελασσόνα =-- 

 elassona.com.gr

Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ 31-3-2007

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2007

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει την έκπληξή της για την σπουδή του Υπουργείου Εμπορίου - να εισάγει προς συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διανομής & Εμπορίου το Σχέδιο Νόμου «Περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης», στο οποίο περιλαμβάνονται άρθρα που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εμπορίου - να συζητηθεί το Ν/Σ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή πέντε εργάσιμες ημέρες μετά τη δημοσιοποίησή του είναι ασυνήθιστο για τη μέχρι σήμερα πρακτική του Υπουργείου, το οποίο έχει δείξει ιδιαίτερη προσήλωση στη διαβούλευση με τους φορείς και τον κοινωνικό διάλογο.

Ο περιορισμός των προσκληθέντων εκπροσώπων φορέων στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή μόνον στους εκπροσώπους λαϊκών αγορών και η μη πρόσκληση της ΕΣΕΕ, που εκπροσωπεί το ελληνικό εμπόριο, αλλοιώνει τον κοινωνικό διάλογο και στερεί από τους συμμετέχοντες βουλευτές τη σφαιρική πληροφόρηση που απαιτείται πριν την απόφασή τους.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΣΕΕ κρίνει τις αναμορφούμενες διατάξεις που αφορούν την λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου ως σοβαρή υπαναχώρηση από τον πριν δυο χρόνια ψηφισθέντα Νόμο.

Οι εξορθολογιστικές διατάξεις του οποίου ομαλοποίησαν την λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου στη χώρα, όπου τουλάχιστον η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξε προσήλωση στην εφαρμογή του Νόμου.

Η ΕΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για τις τροποποιήσεις που επιχειρεί να εισαγάγει το Σχέδιο Νόμου και την βεβαιότητα ότι, το νέο καθεστώς θα αυξήσει σε σημαντικό βαθμό το ήδη υπερδιογκωμένο υπαίθριο εμπόριο.

Οι πρώτες αντιδράσεις διαμαρτυρίας των Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών εκφράζουν την έντονη ανησυχία του εμπορικού κόσμου κυρίως των περιφερειακών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται από την αλόγιστη και χωρίς όρια διόγκωση του υπαίθριου εμπορίου.

Η ΕΣΕΕ καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε διαβούλευση μαζί της έστω και την τελευταία στιγμή πριν την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πληροφορίες:

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Γ. Ολυμπίου & Αλαμάνας Τηλ: 24930 25347 FAX : 24930 29553
E-mail: ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αναζήτηση για:
Τα περιεχόμενα

...με δυο λόγια

Ελασσόνα

Οδηγός για την πόλη της Ελασσόνας. Ξενάγηση, ιστορία, πολιτισμός, αθλητισμός, υπηρεσίες και πολλά πολλά ακόμη.

Επαρχία

Πλήρης κατάλογος που περιλαμβάνει και τα 52 χωριά της επαρχίας Ελασσόνας. Δείτε τα αξιοθέατα κάθε τόπου και μάθετε περισσότερα για την ιστορία του. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όλυμπος

Το μυθικό βουνό των θεών, οικουμενικός πρεσβευτής της Ελλάδας, στέκει αγέρωχο και αιώνιο στο διάβα της ιστορίας. Αδιάσπαστο κομμάτι της Επαρχίας Ελασσόνας. Γνωρίστε το!!

e-Οδηγός

Οδηγός της Επαρχίας. Βρείτε συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν...

Εκδηλώσεις

Μάθετε περισσότερα για τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην Επαρχία Ελασσόνας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Φωτογραφίες

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ζωή και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Αξίζει να το δείτε!!

Συνδέσεις

Συνδέσεις προς άλλους δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

Επικοινωνία

Αν έχετε κάποιο σχόλιο ή παρατήρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το elassona.com.gr από δώ.

Η Ελασσόνα | Η Επαρχία | Ο Όλυμπος | Οδηγός | Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες | Συνδέσεις | Επικοινωνία |

Copyright MGN © 2002 -