Πλήρης οδηγός για την πόλη και την επαρχία Ελασσόνας

> Δελτίο Τύπου ΔΕΠΤΑΚΑΛ

 
Γεφύρι
Η Ελασσόνα
Η Επαρχία
Ο Όλυμπος
e-Οδηγός
Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
Δελτία Τύπου
 
 Δείτε:


Μονή Ολυμπιώτισσας


Το Μουσείο Μάχης Σαρανταπόρου


Το Χάνι του Χατζηγώγου
 Σας προτείνουμε:


Περραιβική Τρίπολη


Φωτογραφίες από τον Όλυμπο


Παλιά Ελασσόνα


Γιορτή φέτας

--= Ελασσόνα =-- 

 elassona.com.gr

Δήμος Ελασσόνας - ΔΕΠΤΑΚΑΛ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ.» ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ. ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 ▪ Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006

Θέατρο ΚΕΚΡΩΠΙΑ, Φαίδωνα Γεωργίτση, στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Ελασσόνας, στις 9.00 μ.μ.. Θα παρουσιαστεί το έργο «Ο Φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος».

Ο Ηρόδοτος, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ενέπνευσαν τον φιλέλληνα Guilherme Figueiredo να συνθέσει αυτό το έργο. Ο κάθε Έλληνας γνωρίζει πτυχές της ιστορίας του, λαμβάνει μηνύματα για τα υψηλά ιδανικά και διδάσκεται όλες εκείνες τις αρετές που καθιστούν τον Αίσωπο, αυτόν τον δύσμορφο και αδικημένο από τη φύση, πρότυπο εσωτερικής ομορφιάς.

Πρωταγωνιστούν οι: Φαίδων Γεωργίτσης, Δημήτρης Σκουφάς, Ραφαέλλο Γεωργίτσης, Αναστασία Τσιτσοπούλου, Κατερίνα Καλλέργη και ο Γιάννης Γαλανός.

Γενική Είσοδος: 5,00 €.

 ▪ Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006

Θέατρο «Θυμέλη» Έλλης Βοζικιάδου, στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Ελασσόνας, στις 9.00 μ.μ..
Θα παρουσιάσει το έργο «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου.

Ένας πλούσιος αριστοκράτης που ζει με τις δυο του κόρες και τη δεύτερη σύζυγό του, κατατρέχεται από την ιδέα ότι είναι άρρωστος. Μοναδική του ασχολία είναι τα φάρμακα και οι συνταγές! Μέσα από διάφορα καμώματά του δημιουργείται μια εύθυμη και ιδιαίτερα διασκεδαστική ατμόσφαιρα... Φτάνει σε τέτοια ακρότητα, ώστε θέλει να παντρέψει την κόρη του με... γιατρό για να έχει εύκολες τις... συνταγές! Η όμορφη κόρη του όμως, έχει αντίθετη γνώμη, μια και η καρδιά της είναι δοσμένη αλλού!

Το έργο παίχτηκε από την κεντρική σκηνή του θεάτρου «ΘΥΜΕΛΗ» με μεγάλη επιτυχία για τρεις συνεχόμενες χειμερινές σεζόν. Έχει θαυμάσια θεατρική δομή, ευφυή υπόθεση και σπινθηροβόλους διάλογους. Είναι ιδιαιτέρως προσιτό σε όλες τις ηλικίες και προσφέρει μια σπάνια αισθητική απόλαυση!

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κυριάκος Μερτζάνης, Μαρία Συμεών, Αιμιλία Γεωργίου, Νίκος Κανατάς, Κων/νος Τσιάκος, Σπύρος Κατηφόρης, Βίκυ Κουμούτσου, Μαίρη Χρονοπούλου, Αγγελική Καρκάνη, Χριστόφορος Δίκας.

Ελεύθερη Είσοδος.

 ▪ Κυριακή 27 Αυγούστου 2006

«ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2006»,
12ο Διεθνές Μουσικό-Χορευτικό Πανηγύρι,
Αφιερωμένο στο Φυσικό Περιβάλλον
Υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λάρισας
και της Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ. Δήμου Ελασσόνας.
Κυριακή 27/8/2006
Ώρα : 8.30 μ.μ.

Συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Ινδία, την Γεωργία και από την Ελλάδα η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης Λάρισας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Αγροτικού-Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, παραδοσιακών φαγητών και ποτών με δωρεάν δοκιμή ή διανομή.

Ώρες Λειτουργίας Περιπτέρων: 6.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

 ▪ Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006

Η «Αττική Σκηνή» παρουσιάζει τους «ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ» του Αριστοφάνη.
Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας, Ώρα: 9:00 μ.μ.

Την κωμωδία του Αριστοφάνη "Βάτραχοι" παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα (15 Ιουλίου - 20 Σεπτεμβρίου) η Αττική Σκηνή, με τον Χάρη Ρώμα στο ρόλο του Διονύσου. Το ρόλο της ιέρειας κρατά η Άννα Συνοδινού, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης ο Ηλίας Λογοθέτης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Οι "Βάτραχοι" είναι μια επίθεση στον τραγικό Ευριπίδη και τα έργα του. Όπως και στους "Όρνιθες", έτσι και στους "Βάτραχους" το κυρίαρχο μοτίβο του Αριστοφάνη είναι η διακωμώδηση της πολιτικής, έστω κι αν αυτό φαινομενικά δεν είναι ορατό.
Κι ενώ στους "Όρνιθες" ο κωμικός ποιητής αναζητά την ιδανική πολιτεία στον ουρανό, στους "Βάτραχους" ο μη-τόπος είναι ο Κάτω Κόσμος - ο Άδης, όπως τον ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες. Η ουτοπία βρίσκει έδαφος και στήνει εδώ τη γιορτινή της ονειροφαντασία, σε ένα γλέντι όπου οι νεκροί είναι πιο ζωντανοί από τους ζωντανούς κι ο Άδης πιο φωτεινός από τον κόσμο της επιφάνειας.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 405 π.Χ., ένα χρόνο πριν το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, στα Λήναια και το Μάρτιο του ίδιου χρόνου στα Διονύσια. Το έργο, που για άγνωστους λόγους δεν ανέβηκε με το πραγματικό όνομα του συγγραφέα, κέρδισε το πρώτο βραβείο, ενώ οι "Μούσες" του Φρύνιχου το δεύτερο.

Η κωμωδία, όπως και η τραγωδία, υπηρετούσε τον παιδευτικό χαρακτήρα του θεάτρου. Για να προβάλλει τα προβλήματα, ώστε μέσα από τη συνειδητοποίησή τους να βρεθεί λύση, ο Αριστοφάνης τα παρουσίαζε στην πιο ακραία τους μορφή. Τα θέματα που κυρίως τον απασχόλησαν πηγάζουν από τα προβλήματα της Αθήνας στη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου - τον οποίο θεωρούσε καταστρεπτικό, όπως η ειρήνη, η δημοκρατία, οι νέες φιλοσοφικές ιδέες και η οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση της αθηναϊκής κοινωνίας.

Η υπόθεση: Ο θεός Διόνυσος, προστάτης του δράματος, απογοητευμένος από την κατάσταση της τέχνης της τραγωδίας στην Αθήνα, κατεβαίνει στον Άδη μαζί με τον υπηρέτη του Ξανθία, για να φέρει πίσω τον Ευριπίδη, αφού δεν υπάρχουν πια άξιοι ποιητές. Ντύνεται, λοιπόν, σαν τον Ηρακλή, που έχει ήδη ταξιδέψει στον Άδη, και ξεκινά για την τρομερή αποστολή του.

Φθάνει στη λίμνη του Αχέροντα και ο Χάροντας τον μεταφέρει απέναντι με τη βάρκα του. Εκεί, τον υποδέχεται με παρατεταμένους κοασμούς ο Χορός των Βατράχων. Όταν φθάνει στο παλάτι του Άδη, βρίσκεται εμπρός ενός διαγωνισμού για το θρόνο του τραγικού ποιητή, που πραγματοποιείται με κριτές τον Άδη και τους Μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων, ανάμεσα στον Αισχύλο, που προς το παρόν κατέχει τον τίτλο, και τον Ευριπίδη.

Ο διαγωνισμός ξεκινά και κάθε ποιητής παραθέτει εναλλάξ στίχους από τα έργα του. Ο Αισχύλος, αγανακτισμένος, παρουσιάζει - με τον κλασικό Αριστοφανικό τρόπο - τον αντίπαλό του ως διαφθορέα συνειδήσεων, άθλιο στρεψόδικο και διδάσκαλο της επικίνδυνης φιλοσοφίας των σοφιστών. Στο τέλος, τον τίτλο κερδίζει ο Αισχύλος και ο Διόνυσος αποφασίζει να πάρει εκείνον αντί για τον Ευριπίδη, αφήνοντας προσωρινά το θρόνο στο Σοφοκλή.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Θανάσης Μπίντας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Κλέβες Χρυσικού
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Νατάσα Ζούκα
Παίζουν: Χάρης Ρώμας, Άννα Συνοδινού, Ηλίας Λογοθέτης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κολοβός, Σπύρος Σαραφιανός, Μιχάλης Θεοδώρου, Μαρία Ζάχαρη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Ιωάννα Δελλάκου, Περικλής Μοσχολιδάκης, Μαρία Παρασύρη, Χριστίνα Μαντζουράνη, Δημήτρης Καρατζιάς, Χαράλαμπος Αρώνης, Θωμάς Γκάγκας, Μελίνα Μαρνέρου, Αναστάσιος Κολοβός, Σεραφείμ Ιατρόπουλος, Τζωρτζ Γουΐλι.

 ▪ Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2006

1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας και της Δ.Ε.Π.Τ.Α.Κ.ΑΛ. στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας της πόλης. Συμμετέχουν ομάδες από όλο το Νομό Λάρισας. Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

 ▪ Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2006

Συναυλία στο χώρο της κεντρικής πλατείας με τον Μιχάλη Κακέπη και την Χριστίνα Γκόλια σε έντεχνους, ροκ και παραδοσιακούς ήχους.

Ο Μιχάλης Κακέπης που έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική στα 15 του χρόνια. Το 1990 ξεκινά να εργάζεται στη πιο παλιά μπουάτ της Ελλάδας, τις Εσπερίδες του Γιάννη Αργύρη στην Πλάκα, από την οποία ξεκίνησαν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες όπως Σαββόπουλος, Φαραντούρη, Παπακωνσταντίνου, Βόσσου κ.α.

Πραγματοποιεί πολλές συναυλίες και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα εμφανίζεται σε σημαντικούς καλλιτεχνικούς χώρους στην Αθήνα, όπως ο «Σταυρός του Νότου» και συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Δημήτρης Ψαριανός, η Πόπη Αστεριάδου, ο Γιάννης Νικολάου από τους Λαθρεπιβάτες, οι αδερφοί Κατσιμίχα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, τα Ξύλινα Σπαθιά, ο Νίκος Παπάζογλου κ.α., αλλά και ξένα συγκροτήματα.

Δισκογραφικές δουλειές: "Πορτοκαλί και θαλασσί" 1996, "Σταυρός του Νότου live" νούμερο 1 και 2 μέχρι το 2000 και το 2002 κυκλοφόρησε ο "Δούρειος Ίππος", το Soundtrack από την τηλεοπτική σειρά του Αντέννα σε συνεργασία με την Δήμητρα Ματσούκα, τον Διονύση Τσακνή και τον Δημήτρη Πουλικάκο, ενώ το νέο του CD θα κυκλοφορήσει μέσα στη σεζόν.

Τιμά το κρητικό τραγούδι στην Αθήνα, καθώς το 1996 ήταν ο πρώτος που ανέβασε κρητική λύρα σε ροκ stage - στο "Σταυρό του Νότου". Προσάρμοσε τη λύρα στον ηλεκτρικό ήχο και το έθνικ Τιμάει την πατρίδα του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου και κάνει συναυλίες.

Η Ελασσονίτισα Χριστίνα Γκόλια, το δικό μας κορίτσι, ηθοποιός και τραγουδίστρια, ξεκίνησε από την σχολή του Βεάκη στην Αθήνα. Έχει κάνει παιδικό θέατρο και αρκετές σημαντικές συνεργασίες στο θέατρο με τους Γιάννη Μπέζο, Γιάννη Ζουγανέλη κ.α. Συνεργάστηκε με το Θεσσαλικό Θέατρο στην τραγωδία του Ευριπίδη «Άλκηστης» με την Λύδια Κονιόρδου σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου καθώς και στην παράσταση του Θεσσαλικού «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή».

Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τον Χάρη Ρώμα, την Άννα Κουρή, την Ελένη Ράντου, την Άβα Γαλαντοπούλου, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Κώστα Κόκλα. Την τελευταία σεζόν συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη και τους Άγγελο Αντωνόπουλο και Μαρία Τζομπανάκη στην σειρά που σημείωσε μεγάλη επιτυχία «Τα παιδιά της Νιόβης» καθώς και στην σειρά «Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ» με τον Γιώργο Παρτσαλάκη.
Στο τραγούδι που δούλευε παράλληλα συνεργάστηκε με αρκετά ονόματα στο «Σταυρό του Νότου» και στις «Λαμπιρίδες» αλλά και σε αρκετές μπουάτ με έντεχνο και ροκ πρόγραμμα. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Μιχάλη Κακέπη.

ΧΡ.ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ 1 , 40200 ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΤΗΛ: 2493025440 / FAX:2493025053
Email: /
 

Αναζήτηση για:
Τα περιεχόμενα

...με δυο λόγια

Ελασσόνα

Οδηγός για την πόλη της Ελασσόνας. Ξενάγηση, ιστορία, πολιτισμός, αθλητισμός, υπηρεσίες και πολλά πολλά ακόμη.

Επαρχία

Πλήρης κατάλογος που περιλαμβάνει και τα 52 χωριά της επαρχίας Ελασσόνας. Δείτε τα αξιοθέατα κάθε τόπου και μάθετε περισσότερα για την ιστορία του. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όλυμπος

Το μυθικό βουνό των θεών, οικουμενικός πρεσβευτής της Ελλάδας, στέκει αγέρωχο και αιώνιο στο διάβα της ιστορίας. Αδιάσπαστο κομμάτι της Επαρχίας Ελασσόνας. Γνωρίστε το!!

e-Οδηγός

Οδηγός της Επαρχίας. Βρείτε συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν...

Εκδηλώσεις

Μάθετε περισσότερα για τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην Επαρχία Ελασσόνας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Φωτογραφίες

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ζωή και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Αξίζει να το δείτε!!

Συνδέσεις

Συνδέσεις προς άλλους δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

Επικοινωνία

Αν έχετε κάποιο σχόλιο ή παρατήρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το elassona.com.gr από δώ.

Η Ελασσόνα | Η Επαρχία | Ο Όλυμπος | Οδηγός | Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες | Συνδέσεις | Επικοινωνία |

Copyright MGN © 2002 -