Πλήρης οδηγός για την πόλη και την επαρχία Ελασσόνας

> Παλαίστρα

Αναζήτηση
Γεφύρι
Η Ελασσόνα
Η Επαρχία
Ο Όλυμπος
e-Οδηγός
Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
 Δείτε:


Μονή Ολυμπιώτισσας


Το Μουσείο Μάχης Σαρανταπόρου


Το Χάνι του Χατζηγώγου
 Σας προτείνουμε:


Περραιβική Τρίπολη


Φωτογραφίες από τον Όλυμπο


Παλιά Ελασσόνα


Γιορτή φέτας

--= Ελασσόνα =-- 

 elassona.com.gr

 

Παλαίστρα

Ο αθλητικός σύλλογος Παλαίστρα ιδρύθηκε το 1997 έχοντας σαν κύριο σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλήματος της πάλης στην πόλη της Ελασσόνας αλλά και σε ολόκληρη την επαρχία.

Η πάλη είναι ένα από τα παλαιότερα αγωνίσματα, γνωστό από την αρχαιότητα, θεωρούνταν δε από τους αρχαίους Έλληνες σαν ο καλύτερος τρόπος άσκησης του σώματος.

Η Παλαίστρα
Η κόρη του Ερμή, η Παλαίστρα, που πέρασε τα χρόνια της ήβης της στα δάση της Αρκαδίας, εφεύρε την πάλη και η γη όλη χαίρει για το εύρημα, επειδή τα σιδερένια πολεμικά όπλα θα πεταχτούν μακριά από τα χέρια των ανθρώπων και τα στάδια θα πάρουν γλυκύτερη δόξα από τα πολεμικά στρατόπεδα, οι δε άνθρωποι θα αγωνίζονται γυμνοί

Φιλόστρατος

Η πάλη τίμησε τα χρώματα της Ελλάδας στο παρελθόν με πλήθος μεταλλίων και με κορυφαία στιγμή το χρυσό μετάλλιο του Στέλιου Μυγιάκη στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980.

Ο σύλλογος Παλαίστρα, με σύγχρονες και άνετες εγκαταστάσεις, και κάτω από τις οδηγίες και τις άοκνες προσπάθειες του προπονητή και Πανελληνιονίκη κ. Χρ. Παγγέα στον αθλητικό αλλά και στον οργανωτικό τομέα του συλλόγου, έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία και μια πλούσια συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Εκτός όμως από τις διακρίσεις και τον πρωταθλητισμό, το ίδιο σημαντική είναι η προσφορά προς τη νέα γενιά της περιοχής για άθληση και άσκηση και του πνεύματος παράλληλα με το σώμα, κάτω από τα μοναδικά αρχαιοελληνικά πρότυπα.

Ο ανταγωνισμός στην πάλη προωθεί και αναπτύσσει εκτός από τη σωματική ευεξία, την αυτοπεποίθηση, το θάρρος, την αυτοπειθαρχία, τη δύναμη της θέλησης, την ετοιμότητα για δράση, την ηθική και τη συναδελφικότητα. Παρέχει έτσι μια μοναδική ευκαιρία αρμονικής ανάπτυξης του σώματος και του πνεύματος.

Παλαίστρα

[Επισκεφθείτε τις σελίδες της Παλαίστρας]


 
Τα περιεχόμενα

...με δυο λόγια

Ελασσόνα

Οδηγός για την πόλη της Ελασσόνας. Ξενάγηση, ιστορία, πολιτισμός, αθλητισμός, υπηρεσίες και πολλά πολλά ακόμη.

Επαρχία

Πλήρης κατάλογος που περιλαμβάνει και τα 52 χωριά της επαρχίας Ελασσόνας. Δείτε τα αξιοθέατα κάθε τόπου και μάθετε περισσότερα για την ιστορία του. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όλυμπος

Το μυθικό βουνό των θεών, οικουμενικός πρεσβευτής της Ελλάδας, στέκει αγέρωχο και αιώνιο στο διάβα της ιστορίας. Αδιάσπαστο κομμάτι της Επαρχίας Ελασσόνας. Γνωρίστε το!!

e-Οδηγός

Οδηγός της Επαρχίας. Βρείτε συνοπτικές πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν...

Εκδηλώσεις

Μάθετε περισσότερα για τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στην Επαρχία Ελασσόνας. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Φωτογραφίες

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ζωή και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Αξίζει να το δείτε!!

Συνδέσεις

Συνδέσεις προς άλλους δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

Επικοινωνία

Αν έχετε κάποιο σχόλιο ή παρατήρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το elassona.com.gr από δώ.

Η Ελασσόνα | Η Επαρχία | Ο Όλυμπος | Οδηγός | Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες | Συνδέσεις | Επικοινωνία |

Copyright MGN © 2002 -